ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΞΑΝΘΙΠΠΗ – ΑΡΓΥΡΩ MD MSc
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος στη Νέα Ιωνία

Και στον τομέα της Αισθητικής Δερματολογίας, η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Ξανθίππη – Αργυρώ Κουτσούκου MD MSc, που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές.

Παράλληλα, είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσει άκρως επιστημονικές συμβουλές σε σχετικά ζητήματα.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται:

Αποτρίχωση με laser - Soprano Ice Alma Lasers ®

Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πιο ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης. Ο γιατρός επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε όλες τις περιοχές του σώματος, όπως στο πρόσωπο, τις μασχάλες, τα χέρια, την πλάτη, το στήθος, την κοιλιά, το bikini και όλη την γεννητική περιοχή, τους γλουτούς, τα πόδια, τα δάκτυλα.

Για τις laser συσκευές αποτρίχωσης έχει ανατείλει μία καινούργια εποχή, που αφήνει πλέον πίσω της τα παλιά μηχανήματα που προκαλούσαν πόνο και απανθράκωναν την τρίχα. Τα σύγχρονα και υψηλής πιστοποίησης μηχανήματα δίνουν την δυνατότητα αποτρίχωσης σε όλους τους φωτότυπους του δέρματος και όλους τους τύπους τρίχας, όλες τις εποχές του χρόνου. Ακόμα και σε πολύ μικρές ηλικίες. Χωρίς πόνο και χωρίς κάψιμο.

Τα μηχανήματα laser αποτρίχωσης, πάντα υπό τον απόλυτο έλεγχο εξειδικευμένου γιατρού, μπορούν να γίνουν ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός μας στην σταδιακή και τελικώς μόνιμη αποτρίχωσή μας.

Το Soprano Ice Alma Lasers ® αποτελεί ένα πρωτοπόρο laser αποτρίχωσης, ανώδυνο, ασφαλές, αποτελεσματικό.

CO 2 Fractional Laser - Edge ONE Jeisys ®

Το fractional (κλασματικό) laser αποτελεί σύγχρονη τεχνολογία και μεγάλη καινοτομία στον χώρο των lasers. Η ενέργεια αυτού του laser έχει την δυνατότητα να αναπλάθει το δέρμα, οπότε να διορθώνει την υφή του και να βελτιώνει την ποιότητά του. Με αυτήν την τεχνολογία αντιμετωπίζονται ουλές (από ακμή, παλιούς τραυματισμούς, εγκαύματα), ραβδώσεις (ραγάδες) σώματος, διεσταλμένοι πόροι, δυσχρωμίες και διάφορα άλλα σημάδια του δέρματος. Επιπρόσθετα αντιμετωπίζονται ρυτίδες και επιτυγχάνεται αντιγήρανση και σύσφιγξη του δέρματος.

Το Edge ONE Jeisys ® αποτελεί ένα κορυφαίο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο CO 2 fractional laser.

Βοτουλινική τοξίνη (Botox - Dysport)

Χαλαρώνει τις ρυτίδες έκφρασης. Προλαμβάνει τις μόνιμες ρυτίδες. Προσδίδει εικόνα ξεκούρασης και απαλύνει την ένταση στο πρόσωπο. Ανοίγει το βλέμμα.

Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (Fillers)

Γεμίζουν ρυτίδες, όπως τις ρινοπαρειακές και τις περιστοματικές. Αναπληρώνουν χαμένο όγκο, όπως στα ζυγωματικά και στα μάγουλα, κάτω από τα μάτια, στα χείλη, στο πηγούνι. Αναδιαμορφώνουν το περίγραμμα (οβάλ) του προσώπου.

Ανάπλαση με διεγέρτη κολλαγόνου

Πρόκειται για υλικό με διπλή δράση. Αφενός διορθώνει ρυτίδες, μέσω άμεσης ανανέωσης του δέρματος, αφετέρου διεγείρει και σταδιακά πυκνώνει τις ίνες κολλαγόνου, οπότε “φρεσκάρει” το δέρμα, δίδοντας φυσική και νεανική εμφάνιση. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στην ανάπλαση της έξω επιφάνειας των χεριών, διορθώνοντας την εικόνα του “άδειου χεριού”.

Νήματα PDO

Τα νήματα πολυδιοξανόνης, τα γνωστά PDO, δημιουργούν εσωτερικό πλέγμα μέσα στο δέρμα, οπότε προσφέρουν υποστήριξη και ανόρθωση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που παρέχουν όμως είναι η παραγωγή κολλαγόνου και κατά συνέπεια η σύσφιγξη και η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στα μάγουλα, στις ρινοπαρειακές πτυχές, στο πόδι της χήνας, στο μέτωπο, στο περίγραμμα, στον λαιμό, στο διπλοσάγονο (προγούλι). Επίσης μπορούν να εφαρμοστούν και σε πολλές περιοχές του σώματος, όπως στα μπράτσα, στην κοιλιά, στους μηρούς, στους γλουτούς.

Νήματα ανάρτησης ή νήματα ανόρθωσης

Χάρη στις άκανθες (οδόντες) ή τις εγκοπές ή τους κώνους που διαθέτουν έχουν την ιδιότητα να αναρτούν (να σηκώνουν) και να συγκρατούν το δέρμα, οπότε να επιφέρουν ισχυρή ανόρθωση. Με αυτή τη μέθοδο είναι εφικτό το lifting σε πρόσωπο ή/και λαιμό, που εμφανίζει από ήπια χαλάρωση μέχρι έντονη πτώση. Παράλληλα προάγουν την κολλαγονογένεση και συνεπώς τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Ενέσιμο (μη χειρουργικό) lifting

Ο συνδυασμός των διάφορων ενέσιμων τεχνικών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε προσώπου και πάντα με σεβασμό προς αυτές, μπορεί να εξασφαλίσει μη χειρουργικό lifting, δηλαδή ανόρθωση.

Ανόρθωση (lifting) βλεφάρου με τεχνολογία Plasma

Επιτυγχάνεται με κατάλληλη συσκευή η οποία ιονίζει τον αέρα που βρίσκεται μεταξύ αυτής και του δέρματος. Ο ιονισμένος αυτός αέρας ονομάζεται πλάσμα (“τέταρτη ύλη”) και απαρτίζεται από ιόντα και ηλεκτρόνια. Τα σωματίδια αυτά παίρνουν την μορφή ηλεκτρικού τόξου (“κεραυνού”), το οποίο καθώς πέφτει επάνω στο δέρμα εξαχνώνει και μετατρέπει σε ατμό την περίσσεια δέρματος, με απόλυτη ασφάλεια, καθώς δεν προκαλεί καύση.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται στην κλασματική ανάπλαση των βλεφάρων. Το αποτέλεσμα είναι η ανόρθωση των βλεφάρων και συνεπώς η διόρθωση της χαλάρωσης και της πτώσης τους. Η μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης στην διόρθωση ρυτίδων, όπως είναι οι πλάγιες περιοφθαλμικές (“πόδι της χήνας”), οι περιστοματικές, αλλά και στην διόρθωση ουλών ακμής, ραβδώσεων (ραγάδων) κ.ά.

Μεσοθεραπεία προσώπου - λαιμού – ντεκολτέ

Ενυδατώνει την επιδερμίδα. Κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και φρέσκο. Βελτιώνει την υφή και την ελαστικότητά του. Προστατεύει από οξειδωτικούς παράγοντες. Απαλύνει λεπτές ρυτίδες και μικρές ουλές. Ενισχύει την άμυνα του δέρματος έναντι της φωτογήρανσης και της βιολογικής γήρανσης.

Μεσοθεραπεία μαλλιών

Η έγχυση θρεπτικών και τριχοτονωτικών συστατικών στο τριχωτό της κεφαλής συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την επανέκφυση των τριχών. Αποτελεί έναν επιπρόσθετο σύμμαχο κατά της τριχόπτωσης και της αραίωσης.

Μεσοθεραπεία σώματος

Προσφέρει σύσφιγξη. Βελτιώνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Κάνει το δέρμα πιο λείο και απαλό. Απαλύνει τις ραβδώσεις (ραγάδες). Μειώνει την κυτταρίτιδα και την εναπόθεση λίπους.

PRP
 Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Platelet Rich Plasma, που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Ονομάζεται και αυτόλογη μεσοθεραπεία, γιατί χρησιμοποιείται το αίμα του ιδίου του θεραπευόμενου. Το αίμα που λαμβάνεται υφίσταται ειδική επεξεργασία, το αποτέλεσμα της οποίας είναι ένα υλικό πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες. Πρόκειται για μία μέθοδο ασφαλή και με οφέλη τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα, αλλά και τα μαλλιά.
Λιπόλυση
Με την έγχυση ειδικών λιποδιαλυτικών ουσιών είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί η τοπική συγκέντρωση λίπους σε περιοχές όπως είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα, το διπλοσάγονο (προγούλι). Ταυτόχρονα με την απώλεια λίπους μπορεί να επιτευχθεί και σύσφιγξη.
Μικροσκληροθεραπεία

Πρόκειται για μέθοδο εξαφάνισης των ευρυαγγειών και των φλεβεκτασιών των κάτω άκρων με την έγχυση ειδικών ουσιών μέσα σε αυτές. Γίνεται υπό τη χρήση ειδικού μηχανήματος που αποκαλύπτει ακόμα και φλέβες που δεν είναι ορατές με το γυμνό μάτι, συμβάλλουν όμως στην διάταση των ορατών ευρυαγγειών.

Peelings
Επιφέρουν ανάπλαση του δέρματος. Βελτιώνουν την υφή του και επαναφέρουν τη λάμψη του. Χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις, όπως στις λεπτές ρυτίδες, στη λιπαρότητα, στα σημάδια της ακμής, στις πανάδες, στο θαμπό δέρμα, στη φωτογήρανση.
Μικροβελονισμός (Microneedling)
Με τη χρήση ειδικής ηλεκτρικής συσκευής που φέρει μικροβελόνες (ακίδες) διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι η ανάπλαση του δέρματος. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές καταστάσεις, όπως στα σημάδια της ακμής, στις ρυτίδες, στις δυσχρωμίες, στις ραβδώσεις (ραγάδες), στους διευρυμένους πόρους, ενώ επίσης χρησιμοποιείται ως μέθοδος ανανέωσης και σύσφιγξης.
Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια (Diamond Microdermabrasion)
Αποτελεί την πιο σύγχρονη ιατρική μέθοδο καθαρισμού και ανανέωσης προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ, που απευθύνεται με ασφάλεια σε όλες τις ηλικίες. Ειδικές κεφαλές διαμαντιών, διαβαθμιζόμενης σκληρότητας, καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα, τονώνουν την μικροκυκλοφορία, ενώ εξασφαλίζουν απαλότητα, λάμψη και υγεία. Επιπλέον ακολουθώντας συγκεκριμένα για την κάθε περίπτωση πρωτόκολλα θεραπείας, ο δερματολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει σημάδια ακμής, μαύρα στίγματα, διευρυμένους πόρους, λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες, φωτογήρανση, θαμπό δέρμα.
Βαθύς καθαρισμός με ατμό
Αποτελεί μέθοδο με την οποία γίνεται αφαίρεση σμήγματος που βρίσκεται βαθιά μέσα στους πόρους ή εγκλωβισμένο σε κέγχρια και μικροκύστεις. Αρχικά διοχετεύεται στο δέρμα θερμός ατμός, ο οποίος μαλακώνει την επιφάνειά του. Ακολουθεί η εξαγωγή του σμήγματος. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ειδικές τεχνικές αντισηψίας, προστασίας του δέρματος από μολύνσεις και επαναφοράς της ισορροπίας του. Ακολούθως ο δερματολόγος συστήνει την κατάλληλη αγωγή. Η μέθοδος αυτή συνεπικουρεί στις θεραπείες ακμής, αλλά και στις θεραπείες εξυγίανσης του δέρματος γενικότερα.
Πρωτόκολλα θεραπειών
Ονομάζονται πρωτόκολλα, διότι ακολουθώντας συγκεκριμένη σειρά και τηρώντας συγκεκριμένους χρόνους, εφαρμόζονται στο πρόσωπο πιστoποιημένα προϊόντα που επιτυγχάνουν καθαρισμό, λάμψη, ενυδάτωση, αντιγήρανση, σύσφιγξη, ανόρθωση.
Ειδικά πρωτόκολλα εφαρμόζονται στην περιοχή των ματιών, που αποτελεί ιδιαίτερη και ευαίσθητη περιοχή. Μαύροι κύκλοι, σακούλες, περιοφθαλμικές ρυτίδες, αφυδατωμένο και κουρασμένο περιοφθαλμικό δέρμα μπορούν να διορθωθούν.
Για το σώμα υπάρχουν επίσης ειδικές θεραπείες σύσφιγξης, ανόρθωσης και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.
Σε πολλά από τα πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες και εγκεκριμένες συσκευές.