ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΞΑΝΘΙΠΠΗ – ΑΡΓΥΡΩ MD MSc
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος στη Νέα Ιωνία

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Ξανθίππη – Αργυρώ Κουτσούκου MD MSc, που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, αντιμετωπίζει όλο το εύρος των παθήσεων της Κλινικής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας.

Παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις στην ειδικότητα αυτή, η ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες της με εγκυρότητα. Συχνά αντικείμενα της Κλινικής Δερματολογίας αποτελούν και τα ακόλουθα:

Ακμή

Αποτελεί ένα από τα πιο συχνά δερματολογικά προβλήματα της εφηβικής ηλικίας. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα περιστατικά ενηλίκων που παρουσιάζουν ακμή. Η επιλογή της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και η συνολική, σφαιρική προσέγγιση του θέματος είναι σημαντική για την αντιμετώπισή του.

Ψωρίαση

Κλασικές αλλά και νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις θέτουν υπό έλεγχο μία χρόνια και υποτροπιάζουσα φλεγμονώδη νόσο του δέρματος με πολλαπλές συνέπειες στην καθημερινή ζωή του ψωριασικού ασθενούς.

Μυκητιάσεις

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής (κατοικίδια, αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π.) έχουν αυξήσει τη συχνότητα των μυκητιάσεων. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία λύνει ένα πρόβλημα που μπορεί να καταστεί επίμονο.

Παιδοδερματολογία

Από τη γέννηση μέχρι και την ενηλικίωση κάνουν την εμφάνισή τους πολλές δερματολογικές νόσοι. Ο δερματολόγος είναι ο ειδικευμένος ιατρός που γνωρίζοντας σε βάθος το αντικείμενο μπορεί να δώσει έγκυρες και αξιόπιστες λύσεις.

Ατοπική Δερματίτιδα

Η χρόνια αυτή δερματοπάθεια παιδιών και ενηλίκων χρειάζεται κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία, σωστή περιποίηση του δέρματος και προπαντός εκπαίδευση και συμβουλευτική από τον δερματολόγο.

Έκζεμα

Είτε στην οξεία είτε στην χρόνια μορφή του επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του πάσχοντα. Η λεπτομερής εξέταση από τον δερματολόγο μπορεί να αποκαλύψει τα αίτια και να οδηγήσει στην αντιμετώπισή του.

Παθήσεις Ονύχων

Τα νύχια μας μπορεί να εμφανίσουν διάφορες παθολογικές καταστάσεις, είτε τοπικά είτε στα πλαίσια συστηματικών νοσημάτων. Η εξέταση από έμπειρο και ειδικό στα νοσήματα των νυχιών δερματολόγο εξασφαλίζει σωστή αντιμετώπιση και αποφυγή λανθασμένων πράξεων.

Παθήσεις Τριχών

Το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και άλλα σημεία του σώματος που φέρουν τριχοφυΐα, μπορεί να προσβληθούν από ποικίλες νόσους. Η χωρίς καθυστέρηση επίσκεψη στον δερματολόγο μπορεί να προλάβει σοβαρή απώλεια τριχών.

Λοιμώξεις Δέρματος

Μπορεί να είναι ιογενείς (έρπητας, μυρμηκίες, θηλώματα, μολυσματική τέρμινθος κ.ά), βακτηριακές (π.χ. θυλακίτιδα, δοθιήνας, μολυσματικό κηρίο, ερυσίπελας), μυκητιασικές, παρασιτικές (φθειρίαση, ψώρα, δήγματα εντόμων κ.λ.π.). Ο δερματολόγος χορηγεί ειδικά φάρμακα που αντιμετωπίζουν τον εκάστοτε μικροοργανισμό και δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για αποφυγή επαναλοίμωξης.

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να προλάβει επέκταση του προβλήματος, σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό, καθώς και μετάδοση σε άλλα άτομα.

Έλεγχος Σπίλων, Μελανώματος Και Μορφωμάτων Δέρματος

Η συστηματική παρακολούθηση των σπίλων και άλλων δερματικών βλαβών αποτελεί αναγκαιότητα και εξασφαλίζει έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση διαφόρων μορφών δερματικών καρκίνων.